Ik ben nog geen klant

1. Hoe snel word mijn bestelling verwerkt en wanneer wordt mijn domeinnaam actief?

Als je net een domeinnaam of hostingpakket hebt besteld, dan wil je natuurlijk snel aan de slag.
Een nieuwe domeinnaam (dus geen verhuizing) wordt in de meeste gevallen binnen 24 tot 48 uur actief vanaf het moment dat het hostingpakket is aangemaakt (en je dus de inloggegevens van dat pakket hebt ontvangen).
Incidenteel kan het langer duren. Je krijgt altijd per e-mail bericht zodra de domeinnaam volledig actief en werkend is op onze servers.
Voor een domeinnaam die naar ons wordt verhuisd, zijn we afhankelijk van meerdere factoren. Voor .nl-domeinnamen geldt dat de verhuizing direct wordt aangevraagd als we de Token (verhuiscode) hebben ontvangen. Een .nl-domeinnaam is dan meestal binnen twee uur verhuisd.

Zorg wel dat je het token of auth code van je domeinnaam hebt als je gaat verhuizen naar ons. Dit token of auth code kun je bij je huidige provider opvragen.

2. Hoe verhuis ik een domeinnaam naar A1?

Als je een domeinnaam naar A1 wilt verhuizen, moet je een aantal stappen doorlopen.
Het is heel eenvoudig om een bestaande domeinnaam naar ons te verhuizen. In vijf eenvoudige stappen is jouw domeinnaam bij A1:
Bestel de te verhuizen domeinnaam via onze website
Vraag de verhuiscode (Auth-ID of Token) op bij de huidige hostingprovider/registrar
Geef deze code door via de link in de e-mail die je van ons ontvangt of voer deze in via de helpdesk
Als de code juist is, wordt de verhuizing automatisch aangevraagd en goedgekeurd. Zo snel mogelijk daarna wordt de domeinnaam op onze servers actief. Je krijgt per e-mail een bevestiging wanneer de verhuizing is afgerond

Let op:
Je moet zelf zorg dragen voor het opzeggen van je contract bij de latende hoster/registrar. Als je dit niet doet, loop je het risico dat de diensten daar doorlopen. Je blijft bij de latende hoster/registrar betalen voor diensten die je niet meer gebruikt. Veel aanbieders hebben een opzegtermijn. Houd daar rekening mee.

3. Hoe lang loopt mijn contract?

Alle overeenkomsten lopen voor een periode van 1 jaar en worden daarna per maand verlengd
Uitzonderingen zijn domein registraties. Alle domein registraties voor alle extenties lopen per jaar en worden per jaar verlengd. Hier zijn geen uitzonderingen op. Indien u een domein wilt opzeggen en/of verhuizen dient u dit uiterlijk 30 dagen VOOR verlenging aan te geven. Na deze periode worden opzeggingen / verhuizingen niet meer in behandeling genomen

4. Welke domeinen kan ik allemaal registreren?

Alle bestaande domein extenties zijn via A1 te registreren. Wel zijn er voor diverse extenties verschillende eisen om een domeinnaam te registreren. Sommige extenties hebben een verklaring nodig dat u in het betreffende land waar de extentie voor geld actief moet zijn / ingeschreven moet staan. Mocht dat van toepassing zijn zullen wij u daar uiteraard op wijzen en zullen we wellicht aanvullende informatie nodig hebben om de registratie te kunnen uitvoeren.

Heeft u overige vragen over de service van A1?