Software in 2016

Vooruitzicht: Software in 2016

 

software 2016

Software speelt een steeds grotere rol in het bedrijfsleven. Zo verschuift telefonie naar Hosted Telefonie in de cloud en doe je je boekhouding online. Ook in 2016 gaat deze trend door. Maar er zijn meer trends, wij lichten er een paar voor je uit.

Elk jaar weer brengen veel ontwikkelaars updates uit van hun software. Microsoft is hier één van en biedt voor het komende jaar een nieuwe variant van haar Office-pakket: Office 2016. Hoewel er veel (gratis) varianten zijn van het Office-pakket, heeft Microsoft nog steeds de meeste mogelijkheden in haar software. Nieuw in Office 2016 is bijvoorbeeld de mogelijkheid om naadloze overgangen te maken tussen dia’s in PowerPoint en bewegingen toe te voegen. Ook kun je in PowerPoint de belangrijkste inhoud en de visuele impact maximaliseren met Designer. Deze technologie leert in de loop der tijd aan wat je voorkeuren zijn en past de aanbevelingen hier vervolgens op aan. In Excel kun je je agenda weergeven als een dashboard en inzoomen op de gegevens. Zo kun je volgens Microsoft inzicht krijgen in hoe je je dag besteedt en hoe je meer uit een dag kunt halen. Daarnaast kun je in Excel dankzij een aantal nieuwe sjablonen bijhouden hoeveel je verdient en uitgeeft, en waaraan. Natuurlijk zijn dit niet de enige nieuwe toevoegingen, maar wel de interessantste. Office 2016 is al via A1 Internet beschikbaar voor onze klanten. De updates krijg je automatisch als Office 365-abonnee bij ons.

Mobiele Apps

 

Steeds meer mensen maken gebruik van mobiele apparaten. Dit betekent dat jouw content ook vaker vanaf een mobiel device bekeken wordt en dat zorgt ervoor dat de vraag naar applicaties van bedrijven steeds groter wordt. Er zijn dan ook veel ondernemingen die een eigen applicatie hebben, in wat voor vorm dan ook, en zo hun klanten verder naar zich toe trekken. De meeste bestaande applicaties hebben ook mobiele apps zodat onderweg ook met de software gewerkt kan worden. Zeker op het gebied van marketing is software als applicatie ontzettend handig, ongeacht wie je doelgroep precies is. Zo maak je het mogelijk om jouw producten en services gemakkelijk vanaf een mobiel apparaat te kopen, of je krijgt je interactieve white papers gemakkelijk onder de ogen van je klanten. Maar ook voor de b2b-markt zijn applicaties erg interessant, zeker op het gebied van marketing. Hier krijgt je publiek jouw content in handen, maar je kunt ook applicaties maken voor bijvoorbeeld evenementen en om mee te netwerken. Juist deze trend zet in 2016 alleen maar door, want de vraag naar software speciaal voor mobiele apparaten wordt met de groei van het gebruik van deze devices alleen maar groter.

 

Software in diverse Cloud mogelijkheden

 

Software wordt meer en meer in een Cloud omgeving gebruikt. Tegenwoordig zijn van de meest gangbare applicaties Cloud oplossingen of SaaS oplossingen te vinden. Hierdoor hoeft door de ondernemer niet meer zelf geïnvesteerd te worden in software maar wordt de software feitelijk per gebruiker gehuurd. Hierdoor worden de IT kosten verlaagd omdat er zelf geen onderhoud meer hoeft te worden gedaan aan een eigen IT platform maar wordt alles inclusief de bijbehorende omgeving gehuurd. Voordeel is ook dat de kosten vast zijn en er nooit verrassingen zijn op dat gebied. Er wordt bovendien alleen per gebruiker betaald!

 

Data in de Cloud

 

Wat ook in 2016 verder zal opkomen is de opslag van uw bedrijfsdata in de Cloud. Deze trend is al enige tijd in gang gezet en door de voortschrijdende technologische veranderingen zal dit alleen nog maar verder toenemen. Voor U betekend het dat uw data niet langer locatie of device gebonden is maar dat u altijd en overal bij uw bedrijfsdata kunt. A1 Internet is in 2015 ook begonnen met deze dienst gebasseerd op Rushfiles een van de meest gerenomeerde aanbieders van Cloud opslag diensten. Wilt u eens gratis deze Cloud opslag proberen? Klik HIER om een gratis proefpakket aan te vragen en zelf te ervaren hoe het is om in de Cloud uw bestanden  op te slaan.

 

Wilt u  weten wat de Cloud in combinatie met de door U gebruikte software kan betekenen in 2016 neem dan eens vrijblijvend contact met ons op voor een duidelijk en onafhankelijk advies. Onze adviseurs staan stand-by ook voor een volledige analyse van uw bestaande IT infrastructuur en wat voor U de beste oplossing kan zijn voor de toekomst!

Neem Contact met ons op voor een afspraak