Hoe veilig is uw bedrijfsdata?

Weet u hoe het staat met de veiligheid van uw bedrijfsdata?

veilig op de cloud harddrive

Weet u hoe het met de veiligheid van uw gevoelige bedrijfsdata staat?

En dan niet alleen wordt er een regelmatige backup gemaakt, maar ook wie heeft er toegang tot uw data? En veel belangrijker weet u wie er toegang tot uw bedrijfsdata heeft?

Het zijn allemaal vragen waar de gemiddelde ondernemer geen antwoord op heeft. Maar het zijn wel heel belangrijke vragen!

Backups

Binnen de meeste bedrijven worden wel backups gemaakt van de data. Alleen een aantal dingen worden vaak vergeten of helemaal niet gecontroleerd;

– U maakt backups op een oude tape-drive? U neemt de tapes dagelijks of wekelijks mee naar huis.. Maar… heeft u wel eens gecontroleerd of de backups goed gemaakt zijn? Heeft u wel eens getest op een backup terug te zetten en te controleren of de data correct op de tape is opgeslagen? Het gebeurd nog wel eens dat er oude tapes gebruikt worden die soms al jaren oud zijn en er wordt wel op gebackuped maar er staat geen bruikbare data op…. Iets waar men vaak pas achter komt als het te laat is.. Wanneer de backup nodig is!

– Heeft u wel eens gecontroleerd wat u backuped? In de praktijk worden nogal eens nieuwe directory’s en mappen aangemaakt en het backup programma wordt niet altijd opnieuw ingesteld om deze nieuwe mappen mee te nemen in de backup. U denkt dat u overal keurig een backup van heeft maar bij het terug zetten blijkt opeens dat een deel van de mappen niet in de backup software stond. Daarom controleer regelmatig of u wel alle juiste data backupped!

Veiligheid van de data en wie heeft toegang tot uw data

U heeft een mooie windows server op kantoor staan. Alle medewerkers werken op hun eigen PC en slaan hun data op deze server op. Alle data staat mooi centraal opgeslagen. U werkt ook wel eens vanuit huis en logt dan op de server in. Maar hoe veilig is uw data op de server?
Kunnen mensen die geen toegang horen te hebben tot uw bestanden wellicht toch toegang krijgen? is uw verbinding met de server wel beveiligd? Is de data die opgeslagen staat op de server wel gecodeerd opgeslagen?
Allemaal zaken die in de praktijk vaak niet geregeld zijn. Maar uw data is wel erg kwetsbaar op deze manier. En computer criminelen kunnen vaak op eenvoudige wijze op deze manier zich toegang tot uw data en applicaties verkrijgen met alle risico’s van dien.

Overweging om uw data in de Cloud op te slaan op een Cloud Harddive

Een mooie oplossing is om in plaats van een lokale fileserver op eigen locatie te gebruiken uw data op een beveiligde Cloud Harddrive te zetten. Dit heeft een groot aantal voordelen;

– U heeft zich zelf geen zorgen meer te maken over backups dit word allemaal op de Cloud Harddrive geregeld door uw leverancier, wel is het uiteraard verstandig om ook altijd zelf nog een lokale copy van uw bedrijfsdata te houden.
– Al uw bedrijfsdata wordt standaard gecodeerd opgeslagen. Met uw eigen sleutel gecodeerd zodat alleen u toegang tot uw eigen data heeft!
– Geen gedoe met defecte hardware of storingen op hardware, nooit meer zelf (her)investeren in hardware!
– U Betaald alleen voor de opslag die u nodig heeft. U betaald nooit teveel en betaald maandelijks alleen dat gene wat u gebruikt

Benieuwd ow de Cloud Harddrive wat voor u is? Probeer de Cloud Harddrive zelf eens gratis uit via het A1 Internet Rushfiles platform

U kunt zich eenvoudig gratis aanmelden! Klik op de link >> Hier << om het eens gratis te proberen!