Harddisk crash en data kwijt! En nu?

Een harddisk crash, hoe nu verder?

harddisk crash

De meeste ondernemers denken altijd, dit gebeurd mij niet, u komt ’s ochtends op kantoor. Zet de PC aan zoals alle andere dagen, maar dan… Na enige tijd stopt de PC en start niet meer op.
Rare error meldingen die u voorheen niet zag. Het zweet breekt u uit. De PC uit en opnieuw opstarten. Het zal toch niet….? Ondertussen denkt u ‘ Heb ik een Backup? Dat was toch geregeld ? Maar ja… het is al enige tijd geleden hoe werkt het ook alweer’ … U ziet weer rare meldingen… de PC is echt stuk en hij start niet meer.

Voor veel ondernemers begint nu de ellende, de harddisk is gecrasht.

Nagaan of er een backup was. Is dat inderdaad wel geregeld? Wie had het ook alweer geregeld?
Eerst zorgen dat de PC het weer doet. Dus nieuwe harddisk in het systeem en zorgen dat Windows of OS X er weer op komt. Dan de backup terug.
Soms worden er nog steeds backups gemaakt op een oud tape-systeem. Uitzoeken hoe het systeem werkt. Tape erin en met de juiste software proberen de backup terug te zetten. Als u gelukt heeft werkt dat en komt u hier zelf uit. Dan heeft u uw data terug, gefeliciteerd! De schade valt mee! U bent misschien een dag kwijt (in het gunstigste geval) en een paar jaar ouder van de schrik!
Wat vaak het geval echter is, de data waarvan u dacht dat het allemaal keurig op de tape stond blijkt er helemaal niet zo goed op te staan en het meeste blijkt onleesbaar te zijn of een deel is zelfs helemaal niet opgenomen in de backup die u dagelijks of wekelijks heeft gemaakt… U bent het meeste kwijt… en nu?

Terug laten halen van data.

Er zijn mogelijkheden om door gespecialiseerde bedrijven uw data van de oude schijf terug te laten halen! Op zich mooi, maar dit is vaak wel erg kostbaar.. En er is veel ‘kaf onder het koren’. U dient een goede partij te zoeken die ook daadwerkelijk doet wat de pretenderen. En helaas, dat gaat geld kosten.. De afweging is nu hoe belangrijk is uw data en wat mag het kosten?
Een van de meest gerenommeerde partijen voor data recovery is Kroll Ontrack een internationaal bedrijf met een uitstekende reputatie in het terug halen van data van kapotte harddisks. Maar zoals gezegd: Kostbaar!

Wat kunt u doen om dit te voorkomen?

Er zijn een aantal oplossingen om bovengenoemde scenario’s te voorkomen. Als u op een lokale PC of lokale server werkt, zorg altijd voor een correcte en up-to-date backup. Zorg ook dat u die backup maakt op een medium dat betrouwbaar is.
Dus geen backups op oude tape-drives. Tapes zijn magnetische opslag dragers en die verliezen hun werking na voorloop van tijd en zijn derhalve simpelweg niet betrouwbaar! Niet doen dus!

Een van de meest eenvoudige en effectiefste oplossingen is de Online Backup dienst. Dit is een stuk software wat op uw lokale PC en/of server draait en in de nachtelijke uren een backup maakt van al uw bestanden naar een externe server in een groot data-center, uw bestanden zijn daar altijd veilig opgeslagen en meteen opgeslagen buiten uw eigen pand. Dus ook in geval van brand heeft u altijd de beschikking over uw bestanden. Dit is een relatief eenvoudige en goedkope oplossing om ervoor te zorgen dat u nooit meer kans loopt om uw data te verliezen. Wilt u dat eens proberen? Ga naar de Online Backup van A1 Internet en probeer het eens gratis uit!

De Cloud Harddisk

Een andere oplossing; u slaat uw data helemaal niet meer lokaal op maar al uw data zet u in de Cloud op een zogenaamde Cloud Harddisk van A1 Internet op basis van Rushfiles!
Op deze manier heeft u nooit de zorgen van de beschikbaarheid of backup van uw data, dat wordt allemaal door A1 Internet geregeld. Bijkomende voordelen zijn dat u overal en altijd bij uw data komt!
Ook als u een nieuwe PC krijgt, niet meer alle data kopiƫren en opnieuw op de nieuwe PC zetten, wat vaak een enorm tijdrovende klus kan zijn, maar gewoon de A1 Rushfiles software op de nieuwe PC installeren en al uw data is weer beschikbaar! Eenvoudiger overstappen kan bijna niet!

Wilt u eens gebruik maken van deze nieuwe Cloud Harddisk van A1 Internet? Klik dan even op de link en probeer het gratis uit!

Uiteraard hopen wij dat bovenstaande scenario u nooit zal overkomen, maar helaas wijst de praktijk anders uit! Dus wees voorbereid!