Email in de Cloud

Tips voor de implementatie van e-mail in de cloud

email in de cloud

In een bedrijf mag de e-mail daarom nooit platgaan. Daarom vijf tips voor Microsoft Exchange e-mail in de cloud.

 

1. Definieer het business-risico en wat u kunt doen om het te minimaliseren

De meeste bedrijven hebben geen budget om dure availability/business continuity-systemen te bouwen. Dus zoek een betrouwbare partij met een betrouwbaar platform en zorg zelf altijd voor een lokale backup.

2. Bepaal hoe ‘extern’ uw aanbieder kan zijn

Vroeger werd er nogal eens getwijfeld om de volledige E-mail dienst extern te plaatsen. Inmiddels is dat volledig geaccepteerd. Veeal wordt voor de E-mail een volledige Cloud oplossing genomen waarbij zowel de oplossing (Exchange) als alle data (email en bijlagen) in de Cloud worden opgeslagen.

3. Verdeel de taken tussen u en uw aanbieder

Veel bedrijven raken in de problemen omdat ze ervan uitgaan dat hun SaaS- of cloud-aanbieder overal verantwoordelijk voor is. De werkelijkheid is dat klanten wel degelijk verantwoordelijk zijn voor een deel van de processen. Stel dat dus goed vast.

4. Private of publieke cloud?

Een private Cloud is een oplossing voor grote bedrijven die veel accounts hebben en relatief voor data opslag nodig hebben. Voor kleine en middelgrote bedrijven weegt de instering in een eigen platform en het opzetten van een eigen Cloud niet op tegen een volledige publieke Cloud oplossing.

5. Houd de tijdlijn in de gaten

Migratie van Email is relatief eenvoudig en kan met medewerking van A1 relatief snel worden geimplementeerd. Indien gewenst kan in een weekend een bijna volledige migratie van een bestaande lokale Exchange server naar een Email in de Cloud oplossing van A1 worden uitgevoerd. Uiteraard is het afhankelijk van de hoeveelheid data en accounts of dat haalbaar is. Een planning en project wordt samen met U als klant opgesteld zodat U precies weet wat de tijdslijnen zullen worden voor de migratie.

 

Wilt u meer weten over Email in de Cloud? Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. Naast Email in de Cloud bieden we ook Werkplekken in de Cloud, Data opslag in de Cloud en Telefonie in de Cloud.