Verdere daling omzet vaste telefonie

Omzet uit vaste telefonie daalt onder de 300 miljoen euro

 

 

De omzet uitdaling omzet vaste telefonie vaste telefoniediensten is in Nederland onder de 300 miljoen euro gedaald in het eerste kwartaal van 2016. Dat blijkt uit de nieuwste editie van het Dutch Fixed Telephony Market-rapport van Telecompaper. In de periode januari-maart 2016 daalde de omzet in vergelijking met een jaar eerder met 4,6 procent naar 287 miljoen euro. Deze omzetdaling, is al sinds 2013 bezig en wordt veroorzaakt door minder gebruik en lagere prijzen

 

 

 

In Q1 2016 daalde het aantal vaste telefoonaansluitingen in Nederland met 4.000 lijnen naar bijna 6,3 miljoen. De kwartaalgroei van 0,6 procent voor digitale telefonielijnen was onvoldoende om de daling in traditionele telefonieverbindingen via PSTN/ISDN te compenseren. Het aantal digitale telefonielijnen groeide naar 5,56 miljoen stuks, vooral door 4,9 procent kwartaalgroei bij VoIP-glasvezel. DSL- en kabel VoIP bleven stabiel met respectievelijk bijna 2,1 miljoen en 2,7 miljoenen lijnen. Glasvezel VoIP groeide naar ongeveer 830.000 lijnen op 31 maart 2016.

 

Aantal telefoonlijnen blijft licht dalen

 

Voor de komende jaren verwacht Telecompaper een vergelijkbaar patroon van een lichte daling in het aantal vaste telefonielijnen. De groei in VoIP via glasvezel en DSL zal net niet voldoende zijn om de daling te compenseren van het aantal traditionele telefonieverbindingen en een verwachte, langzamere daling, van kabelVoIP te compenseren. Omdat KPN’s prijsniveau voor VoIP via DSL/Glasvezel op nul euro ligt, vergeleken met 12-21 euro voor traditionele telefonie, zal de omzet blijven dalen.

Het marktonderzoeksbureau voorziet dat bovengenoemde trends in de komende jaren zullen zorgen voor een gemiddelde minimale daling in het aantal lijnen van 0,1 procent per jaar voor de periode 2016 tot en met 2020. De omzet zal in deze periode met 2,6 procent per jaar dalen.

De totaalomzet betreft volgens Telecompaper omzet uit lijnhuur voor vaste telefonie en gebruik via PSTN/ISDN/CPS/WLR  of managed VoIP via kabel-, DSL- en/of glasvezelnetwerken. Over the top VoIP-diensten zoals Skype en omzet uit installatie- en verzendkosten, evenals verkoop van toestellen of randapparatuur, worden niet meegenomen.

 

Overstappen

 

Maakt U nog gebruik van telefoonlijnen van KPN of een andere aanbieder? Neem contact met ons op voor een telecom scan. Wij bekijken uw gehele huidige telecom infrastructuur en maken een gratis analyse en vergelijking bij een overstap naar Hosted Telefonie op basis van Xelion bij A1. Dit is voor U geheel kosteloos en U heeft meteen inzichtelijk wat een eventuele overstap naar Hosted Telefonie U kan opleveren.

 

Wilt U meer weten neem contact met ons op via TEL: 0513-646493 of via het Contact formulier

 

a1 internet hosted telefonie