Cloud migratie een stappenplan

Migreren naar de Cloud

Cloud migratie

U overweegt om de overstap naar de Cloud te maken? Voor een successvolle overstap naar de Cloud zijn een aantal zaken belangrijk om te overwegen.

 

  • Wilt U volledig in de Cloud werken? Of wellicht toch een Hybdride Cloud?
  • Heeft U een volledige intventarisatie gemaakt van al uw software en licenties?
  • Hoeveel data wilt U migreren ?
  • Heeft U een selectie gemaakt in Cloud aanbieders?

 

Plan van aanpak

 

Belangrijk is om te beginnen met een plan van aanpak. Hierbij dient U uw software en licenties te inventariseren, het aantal gebruikers welke er zijn, welke hardware U ter beschikking heeft, welke operating systemen worden er allemaal gebruikt en dient dat zo te blijven?

 

De keuze van de Cloud

 

Er zijn meerdere mogelijkheden van Cloud gebruik. U kunt volledig overstappen naar de Cloud. Hierbij wordt al uw data inclusief al uw software volledig in de Cloud ondergebracht. Hierbij heeft U zelf op locatie alleen nog lokale PC’s of terminals nodig om verbinding te maken met de Cloud en lokale printers voor het printen.

Een andere optie is een Hybride Cloud oplossing. Hierbij komt een deel van de data of software in de Cloud te staan en blijft een deel op uw eigen bedrijfslocatie staan. Wat de beste oplossing is, is een persoonlijke keuze en afhankelijk van vele factoren.

 

Migratie naar de Cloud

 

De daadwerkelijke migrratie naar de Cloud dient goed voorbereid en gepland te zijn. Dit is zeker niet iets waar te licht over moet worden gedacht. Een goede planning en checklist is hierbij essentieel!

Afhankelijk van de hoeveelheid data en applicaties kan de feitelijke migratie enkele dagen tot soms weken in beslag nemen. Uiteraard dient uw bedrijfsvoering gewoon door te kunnen draaien gedurende deze periode.

 

Cloud migratie service

 

Wilt U zelf niet deze hele migratie zelf plannen en uitvoeren? Maak dan gebruik van de A1 cloud overstap service! Wij inventariseren uw huidige ICT omgeving, beoordelen samen met uw wensen wat de beste Cloud oplossing is, maken met U een volledig migratie plan en voeren deze in samenspraak met U helemaal gratis uit! Neem geen risico en laat A1 U adviseren en begeleiden in uw migratie naar de Cloud!

Heeft U veel data die U wilt opslaan in de Cloud? Op de Rushfiles omgeving van A1 heeft U altijd en onbeperkt opslag! Wij kunnen uw data gratis en snel overzetten met de data cloud migratie dienst!