Calamiteiten uitwijk in de Cloud

Uitwijk in de cloud

uitwijk in de cloudAlleen een back-up van data is niet voldoende om in geval van grote calamiteiten weer snel online te zijn. Een continuïteitsplan waarin omschreven wordt hoe uw bedrijf omgaat met uitval van de IT omgeving is een noodzaak. Zijn er uitwijk facaliteiten? En waar is uw data opgeslagen en kunt u daar eenvoudig bij? Welke risico’s accepteert u en welke sluiten we uit voor uw organisatie?

Calamiteiten plan

Wat is het gevolg van langdurige storingen door stroom uitval, brand, waterschade etc.? Welke gegevens en middelen zijn zo belangrijk dat ze niet lang kunnen worden gemist? Het is belangrijk dergelijke zaken in kaart te brengen en te omschrijven in een calamiteiten plan. Heeft U zelf voldoende capaciteit om deze uitwijk te realiseren ?

Uitwijk in de cloud: Onze oplossing

Uitwijk hoeft tegenwoordig niet meer per definitie binnen uw eigen organisatie of op eingen hardware te gebeuren maar kunnen wij ook voor u veilig in de cloud realiseren. Met replicatie en back-up van uw omgeving naar ons datacenter kunnen wij in geval van grote calamiteiten relatief snel uw omgeving beschikbaar maken in onze cloud en er op die manier voor zorgen dat uw medewerkers weer aan het werk kunnen.  Het enige dat U en uw medewerkers nodig hebben is een PC of laptop met internet toegang. Uitwijk bij A1 is goedkoper en sneller dan eigen uitwijk faciliteiten. Wij beschikken over moderne datacentra en voldoende opslag en CPU capaciteit om zelfs de grootste ondernemingen snel weer online te brengen. Voordeel is dat U zelf niet hoeft te investeren in hardware maar bij ons on-demand kunt inkopen!

Rushfiles, uw data in de Cloud

Een belangrijk deel van uw bedrijfsvoering is de beschikbaarheid van uw data. Uw documenten, bestanden en uw applicaties. Door data nu al op te slaan in de Cloud op een Cloud Harddisk van Rushfiles bent U in geval van een calamiteit op uw eigen locatie al een stap voor. Al uw data blijft dan altijd en overal beschikbaar.

 

Wilt U meer weten welke mogelijkheden A1 U kan bieden, neem contact met ons op voor een verhelderend gesprek!