99,9% uptime garantie 24/7 helpdesk support

De beste alternatieven voor OneDrive

Microsoft verlaagt maximale cloudopslagruimte

De beste alternatieven voor OneDrive

Microsoft gaat de gratis opslag voor OneDrive van 15 GB terugbrengen naar 5 GB. Dat gebeurt per 27 juli. Wanneer je meer wil opslaan in de cloudservice van Microsoft moet je gaan betalen. Gelukkig zijn er een aantal gratis alternatieven. Die zijn de beste alternatieven voor OneDrive.

Deze zomer gaat Microsoft OneDrive-gebruikers dwingen onder de 5gb te blijven, anders moet je bijbetalen. Wie meer dan 5 GB heeft opgeslagen op OneDrive moet bestanden uit de Microsoft-cloud halen, anders worden ze vanaf begin 2017 verwijderd.

Betalen voor OneDrive

Wanneer je meer dan 5 GB hebt opgeslagen in OneDrive moet je straks de portemonnee trekken. Het goedkoopste abonnement is op dit moment € 2,- per maand. Daar krijg je 50 GB opslagruimte voor.

Zeker wanneer je een tevreden gratis gebruiker bent van OneDrive is een abonnement het overwegen waard. Je kunt ook kijken naar een abonnement dat € 4,20 euro kost. Daarmee kun je namelijk 1 terabyte opslaan én gebruik maken van Office 365 van Microsoft.

Als je dat echter niet wil, zijn er genoeg alternatieven voor OneDrive.

Google Drive

Niet alleen Microsoft zit in de gratis opslagbusiness: ook Google heeft een eigen clouddienst. Met een Google-account heb je gratis toegang tot alle diensten van Google, waaronder Google Drive. Hier kun je nog wel tot 15 GB gratis opslaan.

Naast opslagruimte kun je in Drive gebruik maken van het kantoorpakket van Google, waarmee je kunt tekstverwerken, presentaties maken, en excelsheets lezen en bewerken. Een nadeel aan Google Drive is dat de opslagruimte gedeeld is met je mailbox. Wanneer je intensief Gmail gebruikt moet je er dus rekening mee houden dat dit ten koste gaat van je 15 GB cloudopslag.

Net als OneDrive biedt Google Drive ook extra opslagruimte tegen betaling. Vanaf 1,70 euro per maand kun je de Google-opslag uitbreiden naar 100 GB.

MEGA

Wie al een tijdje meedraait op internet kent de naam MegaUpload vast wel Via de controversiele clouddienst werden veel bestanden uitgewisseld, die niet altijd legaal waren. Daar is via de rechter een einde aan gemaakt, maar de mannen achter MegaUpload waren nog niet klaar met het ontwikkelen van cloud-opslag en begonnen een nieuwe dienst: MEGA.

Lees hier meer over het einde van MegaUpload.

MEGA is een cloud-opslag en biedt 50 GB aan gratis opslag. Daarnaast is de dienst te gebruiken op praktisch elk apparaat: zelfs Blackberry heeft een eigen MEGA-app. Met MEGA Sync kun je bestanden automatisch synchroniseren.

De belangrijkste troef van MEGA is dat alle bestanden van eind tot eind versleuteld zijn op het lokale apparaat. MEGA kan je bestanden dus nooit ontsleutelen, ook niet als opsporings- of veiligheidsdiensten daar om vragen.

Dit hangt samen met het nieuwe beleid van MEGA voor het hosten van ‘illegale’ bestanden zoals films en muziek. Wanneer gebruikers onrechtmatig verkregen materiaal verspreiden, dan mogen de rechtmatige eigenaren zelf verhaal halen bij de uploader. Daardoor is deze nieuwe dienst veel minder controversieel dan MegaUpload en scoort deze goed op privacygebied.

pCloud

Mocht je het zelf beheren van je encryptie-sleutel te riskant vinden, dan is pCloud een goed alternatief. Deze clouddienst biedt wel beduidend minder opslagruimte dan MEGA, maar de gratis 10 GB kun je uitbreiden naar 20 GB door vrienden uit te nodigen voor pCloud. Net als de andere clouddiensten heeft pCloud ook mobiele apps, zodat je vanaf elk apparaat makkelijk bij je bestanden kunt.

RushFiles

Rushfiles is HET zakelijke alternatief voor Dropbox. Enorm veel functies zoals versie beheer, eenvoudig bestanden delen en maximale veiligheid van uw bestanden. Verder betaald U slechts EUR 5 per gebruiker per maand en heeft u geen opslag limiet.
Naast een gigantische hoeveelheid aan opslagruimte krijg je van Rushfiles ook een eigen webadres waarmee je jouw cloud kunt benaderen. Met een eigen domeinnaam is de opslag een stuk persoonlijker en je kunt heel makkelijk bestanden delen met anderen.

U kunt Rushfiles nu helemaal gratis proberen via de volgende link, klik Hier om het gratis aan te vragen.