ISDN of SIP?

Werkt u nog met ISDN lijnen of reeds met SIP?

isdn - sip

 

 

Bent U bekend met de termen ISDN of SIP? Wel met ISDN? Dat kan. ISDN is reeds vele jaren de standaard geweest voor telefonie verbindingen welke veelal door KPN werden geleverd aan bedrijven. Zowel ISDN-2 lijnen (met 2 kanalen) voor het MKB als SDN-15 of ISDN-30 verbindingen met 15 od 30 telefoonlijnen.

 

Voor deze lijnen betaald U altijd hele hoge zogenaamde vast-recht kosten. Wat niets meer betekend als dat U een aansluiting heeft op uw bedrijfslocatie en dat de voorzieningen ter beschikking staan. U heeft dus nog geen gesprek gevoerd maar heeft wel al hoge vaste kosten.

 

ISDN is niet meer van deze tijd

ISDN is al lang niet meer van deze tijd. Toch heeft nog steeds een groot deel van de bedrijven deze technologie in gebruik. aak aangesloten op een eigen telefooncentrale die ergens in het pand is geïnstalleerd. Naast de hoge vaste kosten welke u aan uw telecom leverancier betaald voor deze verbinding, betaald U vaak ook nog eens hele hoge gesprekskosten!

 

Overstappen naar SIP

 

SIP is een op IP (internet) gebaseerd protocol om telefonie over het internet te kunnen doen. Feitelijk wordt het gesprek omgezet in IP pakketjes en afgeleverd bij een telecom aanbieder die dan weer zorgt dat het gesprek bij de juiste persoon of partij uit komt. Heeft  een eigen centrale die al enige jaren oud is, dan is de kans dat uw centrale nog niet over een SIP mogelijkheid beschikt. Wilt U toch aanzienlijk besparen op uw telecom kosten dan zijn er toch een aantal mogelijkheden.

 

  • U kunt bij uw huidige installateur vragen of uw centrale de mogelijkheid heeft om een zogenaamde SIPkaart te plaatsen in de centrale. Waarmee uw centrale de mogelijkheid wel krijgt om direct een SIPtrunk te koppelen waarmee U uw huidige dure ISDN-lijnen kunt beëindigen en veel goedkoper uw gesprekken kunt voeren.
  • Er is een mogelijkheid om doormiddel van een converter een SIPtrunk als ISDN lijn aan te sluiten op uw bestaande telefooncentrale. Hierbij denkt uw centrale dat er gewoon een ISDN lijn aangesloten zit. De intelligentie betreft het omzetten naar het IP protocol gebeurd in deze converter.

Wat voor  de beste of goedkoopste oplossing is voor U hangt af van de bestaande telefooncentrale welke U nu in gebruik heeft. Wij kunnen U hierbij helpen door gratis een scan te maken van uw huidige telecom systeem en U adviseren van de beste en tevens de goedkoopste oplossing is. Hierbij krijgt U van ons een compleet investeringsplaatje voor zover van toepassing en we rekenen de besparingen voor U door. U ziet direct wat het U oplevert als U op een SIPtrunk zou overstappen!

 

Hosted Telefonie

 

Een andere optie is om uw telecom oplossing helemaal in de Cloud af te nemen. Dit is vooral voordelig op het moment dat U tegen een (her)investering aan zit van uw huidige centrale. Denk hierbij een vervanging of wellicht ook uitbreiding. Dit kan bij een bestaande centrale behoorlijk kostbaar zijn!

 

Ook hierbij maken wij voor U graag gratis een volledige kosten-baten analyse. Op basis hiervan heeft U meteen inzichtelijk wat de financiële consequenties zijn van her-investeren in de bestaande centrale ten opzichte van een overstap naar een volledige Cloud gebaseerde oplossing van Xelion Hosted Telefonie!

 

Wilt U meer weten wat wij voor U kunnen doen? Neem vrijblijvend Contact met ons op! Dit kan via het Contact formulier of telefonisch via TEL: 0513-646493